Het idee

Met Inge’s keuken zoek ik naar een goeie en betaalbare combinatie tussen biologisch, duurzaam, eerlijk, slowfood en het ambachtelijke.

Biologische producten die uit Amerika of Australië worden ingevlogen, zijn weer niet duurzaam. Producten met een biologisch keurmerk uit landen waar kinderarbeid normaal is, zijn weer niet eerlijk.

Dan kies ik liever voor ambachtelijke producten van eigen bodem en voor een korte lijn met de regionale (biologische) boer die met liefde en aandacht zijn bedrijf runt.

De maaltijd die je ’s avonds bij me koopt is diezelfde dag nog door mij bereid in mijn keuken.Ik kook zoveel mogelijk met dagverse biologische ambachtelijke- en seizoensproducten van Nederlandse bodem of uit eigen regio. Iedere dag haal ik verse ingrediënten in huis.

Mijn maaltijden bevatten groente en vezels, weinig verzadigd vet, weinig zout en veel natuurlijke smaakmakers. Alle leveranciers selecteer ik op basis van mijn visie op eten. Ik volg de seizoenen en werk zoveel mogelijk met biologische ingrediënten.


                                                  Volgende